K obnovi Krasa s svojim gozdom prispevala tudi ZPMS

Ob 70-letnici delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije so člani in podporniki zveze zasadili 70 dreves in s tem s skupnimi močmi ustvarili novo upanje.

1. marca 1953 je bila ustanovljena Zveza prijateljev mladine Slovenije in ob tej častitljivi obletnici so članice in podporniki zveze na Krasu, ki ga je lansko poletje prizadel katastrofalen požar, zasadili gozd ZPMS. Zasadili so puhasti hrast, ki simbolizira trdnost in moč, z zasaditvijo pa so prispevali k obnovi Krasa ter s tem otrokom začrtali pot v bolj zeleno prihodnost.

Dogodka se je udeležila tudi predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je v gozd zasadila lipo. Po zasaditvi, ki je kljub vetrovnemu vremenu minila v pozitivnem duhu združevanja in sodelovanja, je sledilo še druženje pri Pomniku miru na Cerju.

Zbrane pa je nagovoril tudi župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar, ki je dejal, da ga zelo veseli, da so za praznovanje jubileja izbrali prav Kras in s sajenjem dreves pokazali, da se po težkih preizkušnjah, kakršen je bil lanskoletni požar, s skupnimi močmi ustvarja novo upanje, novo življenje in nov gozd.

Direktorica Javnega zavoda Miren Kras, Ariana B. Suhadolnik, pa je med drugim izpostavila, da takšni dogodki pomembno prispevajo k ozaveščanju in izobraževanju javnosti o pomenu okoljsko odgovornega ravnanja, v tem primeru posebej mladih, ki so naša prihodnost.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji