Podjetje Novo Nordisk ostaja zavezano obnovi pogorelega Krasa

Farmacevtsko podjetje Novo Nordisk je svojo iskreno skrb za okolje prvič izkazalo po avgustovskem požaru na Cerju leta 2019. V okviru projekta Drevo za Cerje so donirali sredstva za nakup sadik, zaposleni pa so tudi posadili drevesa v Drevored hvaležnosti. Drugič so predanost zniževanju ogljičnega odtisa potrdili s sodelovanjem v projektu Skupaj za Kras in podpisano zavezo za dolgoročno podporo projektu obnove pogorišča.

V torek, 4. aprila 2023, ob praznovanju 100. obletnice družbe Novo Nordisk, so se zaposleni ponovno zbrali na Cerju in pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije na izbrano lokacijo posadili 100 novih dreves puhastega hrasta.

Ob tej priložnosti je direktor Jurij Stariha povedal: "Poslovanje družbe Novo Nordisk temelji na okoljski strategiji Circular for Zero ali krožno gospodarstvo za ničelni vpliv na okolje. Do leta 2030 si je družba zadala cilj ničelnega ogljičnega odtisa v celotnem procesu, od razvoja in proizvodnje do transporta. Ponosni smo, da sodelujemo pri Zavezi za trajnostno obnovo pogorelega Krasa. Na ta način lahko prispevamo svoj delež k ohranitvi in izboljšanju okolja."

Direktorica Javnega zavoda Miren Kras mag. Ariana Durnik je zbranim ob tej priložnosti predstavila Pomnik miru in njegove vsebine, posebej pa izpostavila dosežke projekta Skupaj za Kras, v okviru katerega bo v roku 2 let vzpostavljena čezmejna izobraževalno-turistična pohodniška transverzala Zeleno srce Krasa, ki bo odprta v letu 2025, v sklopu Evropske prestolnice kulture.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji