Zavezo o podpori Krasu podpisalo že 45 podjetij

Največji požar v zgodovini Slovenije je za sabo pustil pogorišče, številna podjetja in organizacije, posamezniki in društva pa so se združili v želji po trajnostni obnovi pogorišča. Vsi se zavedamo, da bo obnova tega, kar je požar uničil v 17 dneh, trajala desetletja.

Zato je že 45 podjetij podpisalo zavezo, da bodo v prihodnjih letih na različne načine podpirali projekt Zeleno srce Krasa. Z udeležbo na različnih akcijah ali s finančnimi in drugimi donacijami bomo skupaj omogočili nabiranje semen in vzgojo avtohtonih sadik listavcev, obnovo gozdov s setvijo semena in sajenje sadik gozdnega drevja. Uredili bomo  izobraževalno-turistično pot, ki bo povezovala v požaru prizadete občine, in omogočili proučevanje vpliva podnebnih sprememb na vzgojo sadik in obnovo gozdov, poškodovanih v gozdnih požarih.

Podjetja s tem podpirajo namero, da Krasu skupaj vrnemo zeleno podobo, obnovimo gozd in celoten ekosistem enega od biotsko najbolj pestrih območij v Evropi:

  • ker nam je mar za naravo in zdravje ljudi,
  • ker želimo Krasu vrniti njegovo pestrost rastlinskih in živalskih vrst ter obnoviti naravno okolje na območju Nature 2000,
  • ker bomo s tem projektom prihodnjim generacijam omogočili to, kar smo lahko doživeli in občudovali mi – neokrnjeno naravo zelenega Krasa,
  • ker spoštujemo zgodovinsko dediščino naših prednikov in želimo ohraniti  prepoznavne simbole kraške krajine, kot so suhogradni zidovi, ki varujejo pred vetrom in požari,
  • ker želimo podpreti raziskave za obnovo gozdov, poškodovanih v požarih,
  • ker se zavedamo velikega pomena ohranjanja gozdov za blaženje negativnih posledic podnebnih sprememb, saj vsako drevo prispeva k zmanjševanju količine ogljikovega dioksida v ozračju. 

Če bi kot podjetje ali organizacija radi pristopili in podprli trajnostno obnovo Krasa, nam pišite na [email protected]. Z veseljem prisluhnemo vašim idejam in vas sprejmemo v vsak dan večjo družino podpornikov projekta Zeleno srce Krasa.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji