Aktualno

Bosch Rexroth pomaga obnavljati poškodovane gozdove na Krasu

Obnova gozdov, ki so bili poškodovani v velikem požaru na Krasu v letu 2022, poteka po programu, ki je zapisan v Načrtu sanacije poškodovanih gozdov na goriškem in delno komenskem Krasu. Pomoč pri obnovi je ponudilo tudi podjetje Bosch Rexroth.

Z droni bodo vrnili življenje na težko dostopne terene pogorelega Krasa

V Selah na Krasu je potekala predstavitev setve semenskih kroglic z droni, s katerimi bo hrvaško podjetje Projekt O2 posejal hektar državnega gozda na strmem terenu, ki ga je močno prizadel lanskoletni katastrofalni požar.

Za krampe, motike in sadike poprijelo več kot 1300 prostovoljcev

Na Krasu je potekala vseslovenska akcija sajenja sadik toploljubnih listavcev, na katero se je prijavilo več kot 1300 prostovoljcev iz različnih organizacij in gospodarskih družb, pa tudi posameznikov, ki želijo pomagati ozeleniti pogoreli Kras.

Na Krasu posajenih novih 3.100 avtohtonih sadik dreves

Na Krasu, na posebni lokaciji na pogorišču v občini Miren-Kostanjevica, je 18. novembra potekalo sajenje 3.100 avtohtonih sadik kraških dreves za obnovo Krasa. Akcija je potekala na pobudo Zveze Lions klubov Slovenije.

Kolesar Tibor Pranjić za vsak prevoženi km Krasu doniral drevo

Tibor Pranjić je kolesaril iz Benetk do Chamonixa in se povzpel na Mont Blanc, za vsak prevoženi kilometer pa posadil drevo.

2. vseslovensko pogozdovanje

Druga akcija sajenja sadik gozdnih dreves na pogorelem Krasu bo potekala v petek 24. novembra in v soboto, 25. novembra 2023, ko se bomo ob 9. uri zbrali pri Pomniku miru na Cerju.

Miren Kras s projektom Skupaj za Kras med 100 najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu

Med 100 najboljšimi trajnostnimi zgodbami na svetu je letos, že petič zapored tudi Miren Kras, in sicer s primerom dobre prakse Skupaj za Kras. Ta projekt predstavlja primer dobre prakse v primeru naravnih katastrof, katerim smo priča iz leta v leto.

Podjetje Konica Minolta s pomembno donacijo obnovi pogorelega Krasa

Leto od katastrofalnega požara na Krasu se obnova te čudovite pokrajine šele dobro začenja, zato je vsaka podpora projektu obnove še kako zelo pomembna. Tega se zavedo v podjetju Konica Minolta, saj bodo projektu tri leta namenili 2000 evrov letno.

Tekaško - kolesarski festival v Tolminu tudi v znamenju pomoči Krasu

10. izvedba tekaško - kolesarskega festivala 'Soča Outdoor Festival hosted by I Feel Slovenia' v Tolminu je udeležencem ponudila novost. Omogočili so jim doniranje iniciativi "Skupaj za Kras", ki prispeva k pogozdovanju pogorelega Krasa.

Poezija Lejle Kolman Batagelj

Vabljeni k branju pesmi, posvečene Krasu, avtorice Lejle Kolman Batagelj.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji