KOLEDAR DOGODKOV

NAJ GORIJO SRCA, NE NARAVA

Ogenj je uničil več kot 3.600 hektarjev goriškega in komenskega Krasa. Najhujši požar v zgodovini Slovenije je razdejal naravo in hudo zarezal v naš vsakdan. Trajalo bo desetletja, ne le leta, da pokrajina in vasi okrevajo. Pri zagonu novega življenja lahko pomagate s sodelovanjem na posebnih dogodkih in v akcijah SKUPAJ ZA KRAS. Srca se polnijo, ko dajemo, ne le ko prejemamo.

Donacija z nakupom umetnine

Akcija Skupaj za Kras ni povezala le vseh nas ter slovenskih in evropskih gasilcev, ampak tudi mnogo umetnikov.

Za dobrodelne donacije so podarili izdelke, na katere so posebej ponosni. Oglejte si jih in z nakupom podpirajte obnovo Krasa. Naj z vašo pomočjo iz pogorišča zraste novo življenje. Z nakupom izbranega predmeta dobite trajen spomin na vaš prispevek k obnovi pogorelega Krasa. Hvala vsem, ki ste z donacijo prispevali k skupni akciji obnove naravne in kulturne krajine na goriškem in komenskem Krasu.

Seznam umetniških del

Krashko - milo iz pepela kraških dreves

Kras je ena od biotsko najbolj raznolikih pokrajin v Evropi. A požar, ki ga je prizadel v preteklem letu, je pustil močno brazgotino na kraški pokrajini. Zato so v podjetju Tuš holding d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Kupala ustvarili mila Krashko.

Več

Majca za Kras

Beseda HVALA je kratka, a nosi našo veliko hvaležnost. Ponovili jo bomo še tisočkrat. V trajen spomin in zahvalo vsem, ki so nam v času požara stali ob strani, je nastal projekt »Majca za Kras« .

Naroči majco

DOBRODELNE PRIREDITVE

7. - 9. 10. 2022

CACIB Dog Show - Mednarodno lepotno tekmovanje psov

Več o dogodku.

14. - 16. 10. 2022

GRAVEL KRAS, tridnevna kolesarsko-tekaška prireditev, start in cilj pred Pomnikom miru na Cerju, del prijavnine bo namenjen obnovi pogorelega Krasa. Organizator Kolesarsko društvo DEŠFLEŠ. Več o dogodku.

29. 9. 2022 20.00

Dobrodelni koncert SKUPAJ ZA KRAS. Sodeluje preko 20 slovenskih glasbenikov in zborov, med njimi:

Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Nuša Derenda, Tinkara Kovač, Anika Horvat, Eva Boto, Lea Sirk, Slavko Ivančić, Tatjana Mihelj, Marko Vuksanović, Damjana Golavšek, Tjaša Fajdiga, Paola Rossato, Mojca Rusjan, Vokalni trio Le Dive, Klapa Semikantá, Romantico Acustico, Big band NOVA ter združeni otroški in mladinski pevski zbori OŠ Miren, PŠ Bilje in PŠ Kostanjevica.

Lokacija: Dvorana kotalkališča v Renčah, prostovoljni prispevki za obnovo Krasa. Predvajanje v živo RTV Slovenia.

3. 9. 2022 20.00

Simfonični koncert ZVOKI MIRU, Orkester Friuli Venezia Giulia, dirigent Paolo Paroni, solsitka Veronika Brecelj na violini.

Lokacija: Pomnik miru, prostovoljni prispevki za obnovo Krasa

Več informacij na www.mirenkras.si.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji