Tekaško - kolesarski festival v Tolminu tudi v znamenju pomoči Krasu

Med 30. junijem in 2. julijem se je v Tolminu odvijal tekaško - kolesarski festival v Tolminu - 'Soča Outdoor Festival hosted by I Feel Slovenia'. To je eden najbolj priljubljenih dogodkov v Sloveniji, ki privablja ljubitelje aktivnosti na prostem iz vseh koncev sveta, tokart pa je potekala jubilejna, deseta izdaja.

Prizorišče festivala je eno najlepših v Sloveniji, saj se odvija v slikovitem Tolminu, ob reki Soči, izjemni naravni lepotici in reki številnih možnostih za adrenalinske podvige. Hkrati z organizacijo dogodka pa organizatorji orjejo ledino na področju izničevanja festivalskega ogljičnega odtisa, saj je bil to eden izmed prvih dogodkov, ki je svojim tekmovalcem in tekmovalkam omogočil razogličenje udeležbe na dogodku. 

Kot poklon naravi organizatorji dogodka uvajajo trajnostne smernice. Cilj je, izničiti ogljični odtis festivala.

Ekipa 'Soča Outdoor Festivala hosted by I Feel Slovenia' se že od samega začetka trudi čim bolj zmanjšati vpliv dogodka na čudovito naravno okolje. Tako so že leta 2019 ukinili plastične kozarčke za enkratno uporabo na postajah z okrepčili, udeležencem nudijo možnost veganskega obroka, razvrščajo odpadke in skrbijo za vključenost lokalne skupnosti. Leta 2019 so šli še korak dlje: kot prvi organizator športnega dogodka v Sloveniji so izračunali ogljični odtis in pripravili akcijski načrt za zmanjšanje le-tega. Letos so omogočili šotorišče za nočitev, spodbujali k uporabi javnega prevoza in deljenju prevoza med udeleženci, uvedli pa so tudi novost - udeležencem so omogočili doniranje iniciativi "Skupaj za Kras", ki prispeva k pogozdovanju v požaru prizadetega Krasa. S tem je festival eden izmed prvih dogodkov, ki sledi zelenim smernicam.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji