Krashko - milo iz pepela kraških dreves

Kras je ena od biotsko najbolj raznolikih pokrajin v Evropi. A požar, ki ga je prizadel v preteklem letu, je pustil močno brazgotino na kraški pokrajini. Zato so v podjetju Tuš holding d.o.o. v sodelovanju s podjetjem Kupala ustvarili mila Krashko.Mila so nekoč tradicionalno izdelovali iz pepela, Krashko pa je izdelan iz pepela zgorelih kraških dreves. Njegov glavni cilj je zbiranje sredstev, saj z vsakim nakupom prispevate za nakup treh sadik in tako pomagate Krasu vstati iz pepela.

Mila so na voljo v izbranih trgovinah Tuš po celotni Sloveniji, lahko pa jih kupite tudi v spletni drogeriji tusdrogerija.si. Izbirate lahko med tremi različnimi dišavami, prav vse pa odražajo duh kraškega okolja ter sestavine, ki jih po navadi tam najdemo.

Sredstva od prodaje bodo namenjena za nakup sadik dreves, ki so del načrta obnove kraške pokrajine. Med njimi je mnogo različnih vrst, spodaj pa najdete tri najpogostejše.Unikatno recepturo mila Krashko so razvili v družinskem podjetju Kupala. Mila so ročno izdelana po recepturi očeta Florijana. Obenem zvesto sledijo vodilu »čista koža, čista vest«, kar pomeni, da so mila prijazna do narave in naše kože. Milo je dermatološko testirano in ne draži kože.

Ilustracije na embalažah mila je s tehniko lesoreza ustvarila mednarodno priznana umetnica Nina Koželj. Kot material je uporabila kraško hruško, les, ki je za tovrstno ustvarjanje najbolj primeren. Navdih za same ilustracije je našla v treh drevesih, ki krasijo kraško pokrajino. Ilustracije je nato ročno odtisnila na vsako od embalaž, kar pomeni, da je vsaka unikatna grafika.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji